Dubbelinterview met Alexander Hendrickx en Maarten Rooijakkers

05.09.2022

ANTWERPEN – CapitalatWork en hockey’er Alexander Hendrickx gingen in november 2021 een partnership aan. In dit dubbelinterview vertellen de twee heren over hoe die samenwerking precies tot stand kwam en waarom CapitalatWork en Alexander zo’n goeie match zijn. Lees zeker dit dubbelinterview waarin de twee heren vrijuit spreken over hun passies en hun uitdagingen.

Heren, stel jullie zelf eens kort voor. Wat zijn zo jullie passies in het leven?

Maarten: “Ik ben 59 jaar jong en werk al 17 jaar vol enthousiasme en passie bij CapitalatWork. Mijn grootste passie is omgaan met mensen, hen helpen en adviseren waar ik maar kan, niet alleen op professioneel vlak maar ook in mijn privé. Dat is ook één van de belangrijkste taken van een bedrijf als CapitalatWork. Wij staan onze cliënten steeds met raad en daad bij, bij alles wat te maken heeft met hun financiën maar soms ook in hun persoonlijke sfeer. We willen onze cliënten behoeden voor mogelijke financiële valkuilen. We willen voor hen een peace of mind creëren. Dus mijn passie is ook mijn job, om samen met heel toffe medewerkers, heel veel toffe klanten te bedienen.”

Alexander: “Ook ik beoefen eigenlijk mijn passie: hockey. Ik speel hockey bij Pinoké in Amsterdam en bij de Red Lions in België. Daarnaast heb ik ook mijn studies voltooid. Ik heb namelijk Toegepaste Economische Wetenschappen gestudeerd aan de UA. Ik vind het belangrijk om een diploma achter de hand te hebben voor mijn toekomst na de hockey. ”

In november 2021 gingen jullie een partnership aan. Waarom kiest CapitalatWork voor de hockeysport? En waarom voor Alexander?

Maarten: “Hockey is een teamsport en dit is een eigenschap die je heel sterk terugvindt in het DNA van CapitalatWork. Zowel in de sportwereld als in een bedrijf begint alles bij het samenstellen van een goed team. Dus zoals een hockeyploeg bestaat uit een keeper, verdedigers, middenvelders en spitsen, vervult ook iedere werknemer binnen CapitalatWork een specifieke taak en die functies komen samen tot 1 team. Het hebben van een talentvolle groep die als een hecht en flexibel team samenwerkt, is nog maar een deel van het succes. Daarnaast hebben we een duidelijk credo nodig als brandstof om de beoogde doelen na te kunnen streven. En dit vinden we terug in onze consistente en transparante beleggingsfilosofie.

En waarom we specifiek voor Alexander hebben gekozen? Ik ken Alexander van kindsaf aan en heb hem altijd een beetje gevolgd. Ik wist dat hij een goeie student was, een doorzetter. Hij is iemand met veel karakter. Dat is niet alleen in zijn studies, maar ook in zijn sport naar boven is gekomen. Ik dacht: dat past wel bij CapitalatWork, die mentaliteit van “ervoor gaan”. Dat doen wij ook! Wij proberen er, net zoals Alexander, elke match voor te gaan! Ook wij willen in ons vak de beste zijn. We hoeven niet de grootste te zijn, maar wel de beste. Dus wat dat betreft, vond ik dat wij snel op dezelfde golflengte zaten”.

Alexander: “Dat klopt! Maarten en ik zaten snel op dezelfde golflengte wat betreft onze samenwerking. Onze “brands” passen goed.”

Alexander Hendrickx CapitalatWork

Hoe belangrijk is teamwerk voor jullie in het dagelijkse leven?

Alexander: “Persoonlijk streef ik altijd de beste resultaten na. In de hockey werken wij met kapiteins die alles in goede banen leiden. Ik geloof er sterk in dat een team meer is dan de som van individuen.”

Maarten: “Iedereen die me kent, weet dat ik ga voor de wedstrijd. Al onze cliënten verdienen een uitstekende dienstverlening, en deze aanpak verwacht ik van alle collega’s, in welke afdeling dan ook. Al sinds het begin van mijn carrière streef ik ernaar dat collega’s onderling in een heel aangename werksfeer, waar veel respect is voor elkaar, met elkaar omgaan. Dat wederzijds respect en voor elkaar door het vuur gaan, vind ik heel belangrijk. Alleen met zo’n gezonde teamgeest, kan je het onderste uit de kan halen en gaan voor de wedstrijd!”

Hockey is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig. Voor sommige jonge spelers is het blijkbaar zelfs moeilijk om nog een club te vinden. Hoe zou je dat verklaren?

Alexander: “Ik denk -in alle bescheidenheid- dat de goede resultaten van ons team hier toch een rol in hebben gespeeld. Te beginnen met Rio en de zilveren medaille: dat vestigde toch de aandacht op de sport. Ook het feit dat er meer media-aandacht voor is gekomen, en bijvoorbeeld wedstrijden voor het eerst een plaats kregen in Sporza… Allemaal factoren die helpen om de sport te leren kennen én op de kaart te zetten. Mijn droom is dat hockey op lange termijn gewoon ook op televisie komt, zoals voetbal.”

Maarten: “Dat blijft mij dus verbazen (stilte). Jullie zetten zo een ongelofelijke wereldprestatie neer, komen terug met medailles van de Spelen… En nog steeds is er geen plaats voor de hockeysport op televisie, bijzonder jammer.”

Alexander: “Klopt, Maarten, maar kijk, ik doe mijn best! Door bijvoorbeeld mee te doen aan De Slimste Mens Ter Wereld hoop ik dat de sport toch ook wat in de aandacht blijft. Ik zie wel dat meer steden en gemeenten ook hun schouders zetten onder nieuwe infrastructuur, dus dat is alvast positief!”

Hockey en CapitalatWork: op het eerste gezicht een volledig andere wereld. Zijn er toch op bepaalde punten gelijkenissen tussen beide zaken?

Maarten: “Zeker. Ik denk ten eerste aan teamwork, zoals ik al eerder zei. Daarnaast is het belang van het vooropstellen van langetermijndoelen zeer belangrijk. Wij proberen onze klanten niet alleen te helpen met hun huidige financiële situatie, wij denken ook op lange termijn na over die zaken: wij plannen niet alleen voor de huidige, maar ook voor de toekomstige generatie. Dat reflecteert zich ook in onze dienstverlening: wij proberen een band op te bouwen. Wij gaan niet voor kortetermijngewin, maar investeren in een financieel gezonde toekomst op de lange termijn.”

Alexander: “Dat vind ik mooi gezegd! Ik heb bijvoorbeeld soms kortetermijntegenslagen. Ik word niet geselecteerd, ik geraak geblesseerd enzovoort. Dan is het altijd de boodschap om te blijven focussen op je langetermijndoel. Ik heb een motto: “Fall seven times, stand up eight”. Er altijd voor blijven gaan, is de boodschap, ook als het even tegenvalt!”

Super! Om af te sluiten: CapitalatWork houdt zich dagelijks bezig met investeringen. Maar er bestaat ook zoiets als investeringen in het ‘human capital’, de mens zelf dus. Zijn er mensen die ervoor hebben gezorgd dat jij kan staan voor je nu staat door hun investeringen?

Alexander: (heel snel) “Mijn ouders! Schrijf dat maar op (lacht)! Zij hebben echt heel veel geïnvesteerd in mij als mens én als sporter. Mijn mama bracht mij naar de hockeytrainingen en deed dan in de cafetaria haar boekhouding, zodat ik kon sporten. Zij waren altijd heel supportive. Ik besef maar al te goed dat ik geluk heb met zo’n ouders. Waarschijnlijk lopen er jonge gasten rond met hetzelfde talent, maar talent is niet alles. Als je ouders je niet naar de training brengen als jonge hockeyer, dan wordt het al veel moeilijker om ver te geraken. Ik mag mijn pollekes kussen.”

Maarten: “Heel mooi gezegd! Omkadering is alles. Dat willen wij ook elke dag bij CapitalatWork bieden.”

Bedankt voor het gesprek, heren!

Alexander Hendrickx CapitalatWork

 

Leestips

Bekijk hier alle berichten
groepfoto_expert_blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze financiële en fiscale nieuwsberichten.

Close

Schrijf u in

Vul uw emailadres in om up-to-date te blijven.
  • U ontvangt onze nieuwsbrief 1 maal per kwartaal.
    Wij gaan uiteraard voorzichtig om met uw gegevens. In onze Privacy Charter kan u nalezen waarvoor wij uw gegevens kunnen gebruiken.