veel
gestelde
vragen

Wat u wilt weten

Heeft u vragen? Misschien vindt u hieronder een antwoord. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

H

Aarzel niet om
ons persoonlijk
te contacteren

Wie is CapitalatWork Foyer Group?

CapitalatWork is opgericht in 1990 toen een aantal jonge ondernemers hun krachten bundelden en besloten hun beleggingsexpertise aan cliënten te bieden. Sindsdien is onze organisatie uitgegroeid tot een vaste groep van ongeveer 120 mensen in 6 kantoren en 3 landen.

Heeft CapitalatWork Foyer Group een bankstatuut?

Neen we hebben geen bankstatuut maar zijn een beursvennootschap.

Dit betekent dat we geen bankdiensten, brokerage of andere diensten zoals kredietverlening aanbieden. Hierdoor kunnen we ons richten op onze inspanningen en op onze kernactiviteiten: vermogensbeheer en vermogensplanning. Daarnaast stelt het ons in staat om zonder mogelijke belangenconflicten te werken die met brokerage, bedrijfsfinanciering of andere aanverwante activiteiten kunnen bestaan.

Wie zijn de aandeelhouders van CapitalatWork?

CapitalatWork is 100% dochter van de Luxemburgse verzekeringsmaatschappij Foyer SA. Zij is op haar beurt 100% in familiale handen. CapitalatWork is volledig vrij in haar denken en doen maar de integriteit, voorzichtigheid en betrouwbaarheid van de moedermaatschappij biedt CapitalatWork de nodige soliditeit naar haar cliënten toe.

Op welke diensten kan ik nog rekenen naast vermogensbeheer?

Bij CapitalatWork kunnen wij u niet alleen een op maat gemaakte beleggingsportefeuille aanbieden, maar bieden wij u ook advies op vlak van vermogensplanning. Ons team van ervaren juristen kan u helpen met efficiënte kapitaalstructuren in termen van persoonlijke of vennootschapsbelasting, alsmede met betrekking tot de overdracht van kapitaal aan uw erfgenamen. Dit werken zij volledig op maat uit in samenspraak met externe specialisten.

Moet ik over een minimum vermogen beschikken om te kunnen starten bij CapitalatWork?

Er is geen minimumkapitaal nodig om cliënt te worden bij CapitalatWork. Iedereen die geld heeft en potentieel om te investeren op lange termijn kan op discretionaire basis cliënt worden.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van de evolutie van mijn portfolio?

Beleggingen worden gedaan in volledige transparantie, zodat onze cliënten op een regelmatige basis en overzichtelijk informatie over hun beleggingen krijgen. Cliënten kunnen hun rekeningen te allen tijde consulteren op onze website.

Wij beleggen uitsluitend in onze eigen fondsen dat uitsluitend wordt beheerd met onze eigen competenties.

Hoe word ik cliënt bij CapitalatWork?

Beleggen bij CapitalatWork is heel eenvoudig. Onze cliënten kunnen in al onze kantoren een rekening openen (net als in een bank), geld op hun rekening plaatsen en laten beheren volgens onze beleggingsfilosofie en de richtlijnen die met de cliënt zijn overeengekomen. Het is echt heel simpel !

Is mijn vermogen veilig bij CapitalatWork Foyer Group?

CapitalatWork Foyer Group wordt opgevolgd door het Luxemburg CSSF en door de FSMA in België en AFM in Nederland.

Vermogenbeheerders zoals CapitalatWork zijn over het algemeen verplicht zich te houden aan volgende regels:

  • De strikte afscheiding van de activa van ons bedrijf uit de activa van onze cliënten
  • De segregatie van onze cliëntenaccounts is bedoeld om ervoor te zorgen dat de activa van onze cliënten buiten het faillissement worden gehouden, in het ergste geval.
  • De regulering van het niveau (de toereikendheid) van het vereiste eigen vermogen in functie van onze verplichtingen
  • “Adequacy ratio” betekent dat dagelijks CapitalatWork het minimumniveau van het vereiste eigen vermogen moet hebben in functie van de activa en passiva die we dragen.
  • Verder hebben we onze rekeningen grondig gecontroleerd door een onafhankelijke accountant. Deloitte is onze externe auditor voor al onze kantoren en onze fondsen.
  • Tenslotte hebben we een ervaren interne auditor in dienst die toeziet op de naleving van alle relevante wetten, regels en voorschriften van CapitalatWork. Onafhankelijk en als aanvulling op alle bestaande beveiligingsmaatregelen hebben we besloten ons te verzekeren tegen risico’s die bijzonder moeilijk zijn om te begrijpen als onheil en fraude, inclusief elektronische fraude.