Tegen de stroom in

25.05.2021

Bewandel je graag gebaande paden, en handel je zo omdat het ‘altijd al zo wordt gedaan’? Lees dan niet verder. Ben je iemand die het net even anders wil doen, zijn ambitie en creativiteit wil inzetten om tot de beste oplossingen te komen, dan raad ik je aan om wel verder te lezen. We worden later toch graag herinnerd als iemand met karakter en niet als ‘doorsnee’?

Eenheidsworst

De automatiserings- en digitaliseringstrend is niet meer te stoppen en is door de coronacrisis in een stroomversnelling gekomen. Thuiswerken is de nieuwe standaard geworden en aankopen doen we steeds meer online. Dit levert mooie neveneffecten op als schaalvoordelen, productiviteitsstijging en een bijdrage aan het milieu door het terugdringen van files en daarmee ook onze ‘carbon footprint’. Aan de andere kant zien we dat digitalisering in veel sectoren tot standaardisatie leidt, minder persoonlijk contact en meer eenheidsworst. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar beleggingsoplossingen. Meer en meer worden particuliere beleggers naar online-kanalen geleid en krijgen daar standaardoplossingen aangereikt volgens een online ingevuld profiel. Maar is dat ook echt de beste oplossing voor elke klant?

Boetiek

Voor sommige producten is standaardisatie goed. Het leidt tot efficiëntie en lagere kosten. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheek die steeds meer een commodity is geworden. Maar voor een vermogen dat je hebt opgebouwd met hard werken of een eigen bedrijf, waar je jarenlang al je ambitie en creativiteit in hebt gelegd, wil je toch geen standaardoplossing? Daarvoor ga je niet naar de supermarkt maar naar een boetiek. Omdat je hoge eisen stelt aan het beheer van je vermogen. Je wilt de mensen erachter kennen, mensen van vlees en bloed. Met hetzelfde ambitieniveau, die de lat net zo hoog leggen als jij zelf.

Net even anders

Je kunt ‘braaf’ in een index-product beleggen via een online-kanaal zodat je nooit afwijkt van de gebaande paden. Maar in je werk of met je bedrijf wil je toch uitblinken en niet tot de middelmaat behoren? Daarom beleggen wij voor onze klanten niet in indextrackers, maar investeren wij direct in bedrijven met een hogere dan gemiddelde winstgevendheid, een lagere schuldgraad en een onderwaardering op de beurs. Soms doen we het net even anders en beleggen we contrair. Dan kopen we aandelen van bedrijven die op de beurs uit de gratie zijn en daarom goedkoop. Daarvoor moet je wel lef hebben en even tegen de stroom in durven roeien. En dat is nu precies waar onze karakters en die van onze klanten elkaar ontmoeten.

 

Artikel gepubliceerd in RegioBusiness

Reading tips

Bekijk hier alle berichtenLeft Text
teambreda1

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over ons financieel en fiscaal nieuws.

Close

Schrijf u in

Vul uw emailadres in om up-to-date te blijven.
  • U ontvangt onze nieuwsbrief 1 maal per kwartaal.
    Wij gaan uiteraard voorzichtig om met uw gegevens. In onze Privacy Charter kan u nalezen waarvoor wij uw gegevens kunnen gebruiken.