Filantropie

De VZW Goods to Give verzamelt non-food producten van bedrijven ten voordele van mensen in nood!

Binnen de industriële sector worden duizenden non-food overschotten vernietigd (douche gels, zeep, wasproducten, onderhoudsproducten, etc.). Hun marktwaarde wordt op zo’n 100 miljoen euro geraamd, terwijl 1,6 miljoen mensen (bijna één Belg op zeven) onder de armoedegrens leven en zich deze basisproducten niet kunnen veroorloven.

Om deze problemen aan te pakken werd de vzw Goods to Give in december 2011 opgericht. Goods to Give is operationeel sinds 2013 en heeft als doel het inzamelen van onverkochte non-food producten bij de bedrijven om deze te herverdelen bij sociale organisaties die strijden tegen de armoede en de sociale uitsluiting (OCMW’s, VZW’s, CPAS).

Meer informatie over Goods to Give via www.goodstogive.be

 

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Meer informatie over Kika kinderkankerfonds via www.kika.nl